Marcin Janikowski
Marcin Janikowski
2024-03-15
Paweł Zahorodny
Paweł Zahorodny
2024-03-12
Ave Ave
Ave Ave
2024-03-06
Anna Megan
Anna Megan
2024-02-26
Krzysztof Bukowski
Krzysztof Bukowski
2024-02-21
Anzela LoLYNA
Anzela LoLYNA
2024-02-15
Krzysiek Pezda
Krzysiek Pezda
2024-01-30
To moje pierwsze miody z tej Pasieki. Niesamowity smak i zapach! Na pierwszy ogień poszedł Trójniak Trybunalski o cudownym zapachu i smaku miodu gryczanego. Reszta czeka grzecznie w kolejce na swój czas. Obsługa zamówienia internetowego na najwyższym poziomie. Dziękuję, pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.
Krzysztof Jarek
Krzysztof Jarek
2023-12-29
krzysztof O
krzysztof O
2023-12-27
Fajna miła obsługa i można kupić wszystko co związane z miodem ,szczególnie polecam miody pitne :)
Микола Ніколайчук
Микола Ніколайчук
2023-12-25

Miody pitne z Pasieki Jaros produkowane są metodami naturalnymi, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Surowcem do ich produkcji jest miód pszczeli i woda. Swoje wybitne walory smakowe osiągają w czasie kilkuletniego leżakowania.
Podstawowe rodzaje miodów pitnych produkowanych przez Pasiekę Jaros to:

Półtorak – powstaje poprzez zmieszanie jednej części miodu i pół części wody.
Z powodu wysokiego stężenia cukrów fermentacja trwa bardzo długo, a miód pitny dojrzewa po kilkuletnim okresie leżakowania.

Dwójniak – powstaje poprzez zmieszanie jednej części miodu i jednej części wody. Dwójniaki należą do miodów słodkich, a ich dojrzewanie trwa kilka lat.

Trójniak – powstaje poprzez zmieszanie jednej części miodu i dwóch części wody. Jest to miód pitny półsłodki, a jego dojrzewanie trwa około roku.

Miody pitne owocowe powstają poprzez zastąpienie co najmniej 30% wody przeznaczonej do fermentacji sokiem owocowym.
I tak oto dwójniak Maliniak powstaje przez dodanie soku malinowego, dwójniak Jabłkowy – soku jabłkowego.

Copyright © 2022
Miody pitne z Pasieki Jaros